Hoppa till sidans innehåll

Discgolf


Skärmavbild 2014-10-01 kl. 23.34.40

”Jag tror snabbaste och roligaste sättet att lära sig discgolf är att börja tävla och lära av varandra.”

– Lasse Jansson, Discgolf.

 

 

Malmaskola discgolfbana

9-hålsbana med kort sträckning. Banan lämpar sig främst för nybörjare och juniorspelare. Banan är avsedd både för medlemmar och allmänheten.

Adress
Björkhagsvägen 6, 756 46 Uppsala

 

Domarringen discgolfbana

9-hålsbana men med 2 möjliga utkast till varje hål, vilket ger 18 roliga hål att spela, 9 grön och 9 svart. Banan har relativt kort sträckning med par 54. Den lämpar sig för både nybörjare och erfarna spelare tack vare sin varierade svårighetsgrad och är avsedd för både medlemmar och allmänheten. Klubbens medlemmar ansvarar för all skötsel och material på banan.

Adress
Domarringens skola, Swedenborgsgatan, 753 34 Uppsala.

 

Ultuna Discgolfbana (Endast för medlemmar)

18-hålsbana med relativt lång sträckning (par 58) och lämpar sig för erfarna spelare. Svårigheten motsvarar vad som är vanligt på tävlingar i Svenska Discgolftouren. Banan är endast avsedd för betalande medlemmar i Uppsala Frisbee Disc Klubb. Banskiss finns på klubbstugan och klubbens Facebook-sidor.

Adress
Ultuna, 75007 Uppsala

GPS-koordinater
59.812478, 17.668720 

 

Röbo Discgolf Park

9-hålsbana med relativt kort sträckning som erbjuder stor variation med korta hål i vegetation och öppna långa hål. Banan lämpar sig för både nybörjare och erfarna spelare. Bankartan är ännu inte på plats men det finns en pil i korgen som visar var nästa tee är och de flesta korgar är synliga från hål till hål. Temporära skisser av kartan finns på Facebook i gruppen Discgolf i Uppsala, en grupp som du verkligen ska gå med i om du vill ha kul på banorna.

Skärmavbild 2014-10-01 kl. 23.41.40

Bild: Ultuna Discgolfbana


Torsdagsgolfen på Domarringen

Varje torsdag mellan april och oktober arrangeras ”Torsdagsgolfen” på Domarringen med start 17:45. Det är en prestigelös träningstävling, och ett perfekt tillfälle att träffa klubbens discgolfare. Alla är välkomna, även icke medlemmar.

Resultat

Tisdagsgolfen på Ultuna

Upplägget liknar i stort det som är för ”Torsdagsgolfen”, men är avsedd för klubbens medlemmar. Här kan du följa resultaten från Tisdagsgolfen:

Resultat

Vintergolfen

Vintergolfen på Domarringen arrangeras av Emil Håkansson, UFDK. Tävlingen är en kopia av Torsdagsgolfen och riktar sig till dig som inte kan få nog av denna roliga sport. Vi hoppas få en ny vintergolf varje år. Samling 10:45 söndagar på Domarringen från november till mars.

Mälartouren

Innefattar ett flertal tävlingar inom distriktet. Det ger möjlighet att tävla och prova på olika banor på ganska nära avstånd och möta de bästa i landet. Mer information finner du på www.malartouren.se.


Klubben har emellanåt golfintroduktion eller andra träningstillfällen för nya spelare som vill lära sig kastteknik och grunderna inom discgolf.

Vintertouren

En lika rolig kopia av Mälartouren som spelas under vinterhalvåret.

 

 


 

 

Regler – men utan domare

För alla grenar inom frisbeesporten är det spelarna själva som är ansvariga för att reglerna följs. Det finns inga domare som ser till att de efterlevs. Fair-play är nyckelord inom frisbeesporten!

 

Tävlingslicens - om du vill tävla i mästerskap

För att tävla i DM (distriktsmästerskap) och större tävlingar som är sanktionerade av Svenska Frisbeesportförbundet (SFF) behövs licens. Via licensen kan du även lägga till försäkringsskydd avseende tävling och träning. Försäkringsskydd kostar 50 kr. För juniorer t.o.m 19 år ingår försäkring i grundavgiften.

Läs mer på sidan Bli medlem.

Uppdaterad: 06 FEB 2018 19:47 Skribent: UFDK

Skärmavbild 2014-10-02 kl. 23.41.53

 

Skärmavbild 2014-10-02 kl. 23.43.46

 

Skärmavbild 2014-10-02 kl. 23.47.17

Postadress:
Uppsala FDK - Frisbee
Box 1900
75149 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info