Hoppa till sidans innehåll

Frisbeesport


Inom frisbeesporten tävlar man i fem individuella grenar (Discathon, Discgolf, Längd, Precision och SCF), två pargrenar (DDC och Fristil) samt två laggrenar (Guts och Ultimate). Tävlan förekommer även i en mångkamp, kallad Allround, där de individuella grenarna och pargrenarna ingår som delmoment.

 

De olika grenarna är mycket olika sinsemellan, men med det gemensamma att en frisbee används som redskap (frisbee kallas ofta även för disc). Ultimate är ett typiskt lagspel som kräver bra kondition, spänst och speluppfattning och kan liknas med bollsporter som fotboll eller handboll. Disc golf kräver god kastteknik och bra koncentrationsförmåga och är likt vanlig "bollgolf". De olika grenarna i Allround kräver olika förmågor i olika grenar. För att bli en komplett Allroundspelare krävs säväl styrka och teknik, som kondition och löpstyrka, eller koordination och smidighet. Det har blivit allt vanligare att spelarna väljer antingen Ultimate, Disc Golf eller Allround - men det finns också många spelare som utövar flera eller alla grenar.

 

I flikarna till vänster kan du läsa mer om de olika grenarna. Mer information om grenarna finns också på bl a www.frisbeesport.se.

Uppdaterad: 06 FEB 2018 19:47 Skribent: Sten Hermodsson

Skärmavbild 2014-10-02 kl. 23.41.53

 

Skärmavbild 2014-10-02 kl. 23.43.46

 

Skärmavbild 2014-10-02 kl. 23.47.17

Postadress:
Uppsala FDK - Frisbee
Box 1900
75149 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info